Freerunning στον Παναμά: Ο Δημήτρης, “DK” Κυρσανίδης, μας ξεναγεί στην Πόλη του Παναμά!

Μετά την Αργεντινή, τον Λίβανο και την Ολλανδία… επόμενος σταθμός για τον ‘Ελληνα freerunner, ο Παναμάς.

Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Παναμά, αποτέλεσε ιδανικό προορισμό για τον αθλητή του Red Bull, Δημήτρη Κυρσανίδη, ο οποίος εξερεύνησε ιστορικά μνημεία αλλά και τη σύγχρονη πλευρά της πόλης με το δικό του μοναδικό τρόπο. Το project, του οποίου τα γυρίσματα έγιναν τον Φεβρουάριο, απεικονίζει τον DK σε διάφορα σημεία ορόσημα της πόλης, όπως το Cinta Costera, το Arco Chato, το Paseo de las Bovedas, την Plaza de Francia και τις σκάλες στο Parque V Centenario, οι οποίες αποτέλεσαν για τον αθλητή την μεγαλύτερη πρόκληση. Εκεί ο DK κατάφερε να μας δείξει το πιο εντυπωσιακό άλμα του video.

Το parkour έχει μια πολύ σταθερή και παθιασμένη κοινότητα στην Πόλη του Παναμά που τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Θεσσαλονικιό αθλητή. O ενθουσιασμός των fans ήταν μεγάλος με δεδομένο ότι αυτό το project αναδεικνύει την πόλη τους μέσα από το freerunning.

7 πράγματα που μάθαμε από το parkour του Δημήτρη Κυρσανίδη στον Παναμά:

1. Η Πόλη του Παναμά είναι ένα απίθανο μέρος για parkour

«Εκεί που μεγάλωσα δεν υπήρχαν ειδικά πάρκα ή ιδανικές τοπoθεσίες για αυτό το άθλημα, οπότε έκανα ό,τι μπορούσα και προσαρμόστηκα με αυτό που είχα. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, γιατί οπουδήποτε ταξίδεψα μετά από αυτό, ήταν παράδεισος για εμένα. Η Πόλη του Παναμά είχε πολλά εμπόδια υψηλά, χαμηλά, μεγάλα ή μικρά αρκετά συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Αυτό είναι ιδανικό για εμάς γιατί έχουμε πολλές επιλογές και διαφορετικά επίπεδα ύψους και μεγέθους όπου μπορούμε να ασκηθούμε και να διασκεδάσουμε.»

2. Η κίνηση στους δρόμους του Παναμά είναι απίστευτη

Πριν πάω στον Παναμά, όλοι από την παραγωγή μου έλεγαν για την απίστευτη κίνηση και το μποτιλιάρισμα στο δρόμο», δηλώνει ο Έλληνας αθλητής. «Μόλις έφτασα εκεί κατάλαβα τι εννοούσαν καθώς για να διασχίσεις ένα δρόμο ακόμη και περνώντας από τη διέλευση στο φανάρι, ήταν πιστέψτε με, πολύ δύσκολο.»

3. Το πιο διασκεδαστικό είναι να έρθεις σε επαφή με τα τοπικά τους στοιχεία

«Η καλύτερη φάση στα γυρίσματα στον Παναμά ήταν για εμένα σίγουρα στο λεωφορείο. Ήταν μοναδική η αίσθηση που είχα όταν βρισκόμουν στον αέρα και γενικά ήταν φανταστική εμπειρία!»

4. Προσοχή στις σκάλες!

«Το πιο δύσκολο μέρος των γυρισμάτων ήταν όταν σε ένα πλαϊνό flip που έκανα πηδώντας 12 σκαλιά, χτύπησα το πόδι μου. Δυστυχώς ήξερα ότι επρόκειτο να συμβεί. Ηχογράφησα ακόμη τον εαυτό μου να το αναφέρει πριν το προσπαθήσω και αυτό με έκανε να νιώθω χειρότερα. Τέτοια λάθη μπορεί να συμβούν και πρέπει να μάθουμε από αυτά. Η ζωή είναι σύντομη οπότε θα πρέπει πάντα να μπορείς να βλέπεις θετικά πράγματα μέσα από τις αρνητικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου.»

5. Οι παραλίες στον Παναμά είναι ονειρικές!

«Τα νησιά San Blas ήταν μοναδικά. Ήταν όλα εμπειρία ζωής για μένα. Το ταξίδι με το πλοίο, η άφιξη, οι Gunas, η ζωή εκεί, οι καρύδες, το φρέσκο φαγητό που φάγαμε στο νησί, η παραλία, το νερό, οι φυσικές πισίνες. Σίγουρα θέλω να ξαναπάω εκεί!»

6. Δεν είμαι ο τουρίστας που έχεις συνηθίσει

«Πάντα ψάχνω για πιθανά σημεία που θα μπορούσα να εξασκήσω το άθλημά μου και κάπως έτσι εντοπίζω αξιοθέατα σε ένα μέρος.»

7. Θα μάθεις να διαχειρίζεσαι τον φόβο

«Χωρίς φόβο τίποτα στη ζωή δεν θα είχε νόημα και κάποιος μπορεί να το συνειδητοποιήσει αυτό όταν ξεπεράσει τον φόβο που νιώθει. Αυτός είναι ο στόχος, να βγει από αυτόν και να αισθανθεί ελεύθερος. Ας πούμε, αν σκεφτείς την πρώτη μέρα που οδήγησες αυτοκίνητο σίγουρα θα την θυμάσαι σαν ήταν τρομακτική εμπειρία, σωστά; Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια και νευρικότητα στην αρχή, ωστόσο όταν τελικά μάθουν να οδηγούν σωστά, τότε βιώνουν το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο που όμως στο έχει προκαλέσει αρχικά ο φόβος. Προσωπικά, πάντα είχα τον φόβο υπό έλεγχο γιατί έχω μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Σκέφτομαι δηλαδή να κάνω ένα βήμα τη φορά, να μην το παρακάνω και ότι με την πολλή εξάσκηση, θα το καταφέρω. Με την πίστη και την προσευχή στον Θεό θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να ξεπεράσω κάθε φοβία.»

Δες εδώ το εντυπωσιακό βίντεο:

https://www.redbull.com/gr-el/dimitris-kyrsanidis-panama-city-video-freerunning

TAGS:

POST A COMMENT