Ο MVP του NBA, Γ. Αντετοκούνμπο επέστρεψε στα Σεπόλια και γιόρταζει το δικό του παπούτσι Zoom Freak 1!

Ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο γιόρτασε το τρελό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα επιστρέφοντας στη γειτονιά που μεγάλωσε, στα Σεπόλια, και στο γήπεδο που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ μαζί με τον αδελφό του, Θανάση. Με αφορμή αυτή τη μεγάλη γιορτή, όλη η γειτονιά τίμησε την ανάδειξη του Γιάννη ως κορυφαίου παίκτη στο μπάσκετ, την απόκτηση του δικού του παπουτσιού Nike Zoom Freak 1, αλλά και τον ίδιο ως πρότυπο για τους νέους στην Ελλάδα χάρη στη σκληρή δουλειά του, την αγάπη γι’ αυτό που κάνει, τη συνεχή προσπάθεια, την αφοσίωση στην οικογένεια και το πάθος στην καρδιά του.

 

Στο party που οργάνωσε η Nike προς τιμή του παρευρέθηκαν οι καλλιτέχνες Light, ATH KIDS και Ελένη Φουρέιρα, αλλά και οι θρύλοι του μπάσκετ Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Νίκος Ζήσης και ο προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης.  H εμβληματική μπασκέτα που η Nike τοποθέτησε στην κορυφή του Ολύμπου για να γιορτάσει το τρελό όνειρο του Γιάννη και το δύσκολο ταξίδι του προς την κορυφή, μεταφέρθηκε στα Σεπόλια αποτελώντας πηγή έμπνευσης για την επόμενη γενιά. Τα Σεπόλια διαδραματίζουν ξεχωριστό ρόλο στη ζωή του Γιάννη, αφού ποτέ δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε και το Antetokounbros event ήταν ο ιδανικός τρόπος για να μοιραστεί το κατόρθωμά του με την οικογένειά του, τη γειτονιά του, αλλά και με τα παιδιά που πήραν μέρος στο AntetokounBros 3×3 τουρνουά μπάσκετ.

Με τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, όλοι οι αθλητές βοήθησαν στη συγκέντρωση χρημάτων για την ακαδημία των AntetokounBros – ένα διετές πρόγραμμα υποτροφιών από τη Nike για μη προνομιούχους νέους 12 – 16 ετών. Σκοπός της ακαδημίας είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν καλύτεροι αθλητές, συνάνθρωποι και πολίτες.

Το πρόγραμμα προπονήσεων μπάσκετ θα τρέξει για 2 χρόνια στα γήπεδα των Αμπελοκήπων, της Λαμπρινής και των Ελληνορώσων, την ανάπλαση των οποίων πραγματοποίησε η Nike. Κάθε χρόνο, 100 αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου προπονήσεις μπάσκετ και mentoring για τα απαραίτητα εφόδια για την εξέλιξή τους. Οι συμμετέχοντες που θα ξεχωρίσουν θα βραβευτούν με την ακαδημαϊκή υποτροφία « One of a kind» από το Ίδρυμα Ωνάση.  Έχοντας ιδρυθεί από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, η Ακαδημία υποστηρίζεται από τη Nike και το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Eurohoops και το Ίδρυμα Ωνάση.

Με το AntetokounBros, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο και η Nike έχουν στόχο να εμπνεύσουν τους νέους να ξεκινήσουν τον αθλητισμό και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, πιστεύοντας πως ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να φέρει θετικές αλλαγές στο κοινό.

TAGS: , , , , ,

POST A COMMENT