Τελικός Red Bull Dance Your Style: Μια βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό street dance

Μερικές εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το παρών χθες Κυριακή, 13/05, στον τελικό του χορευτικού διαγωνισμού, Red Bull Dance Your Style στο Box Athens, εκεί όπου 16 χορευτές -το look των οποίων επιμελήθηκε το underground brand ένδυσης Pyrex Original- αναμετρήθηκαν σε απίστευτες 1vs1 μάχες και αυτοσχεδίασαν τα moves τους πάνω στη μουσική που επέλεγε ο DJ TsiliSmile. Στο ρόλο του MC, ο γνωστός hip hop artist, “12os Pithikos” που ξεσήκωνε το κοινό, το οποίο αποφάσιζε επί τόπου το νικητή του κάθε battle σηκώνοντας κάρτες διπλή όψης (μπλε ή κόκκινο χρώμα ανάλογα την πλευρά του χορευτή).

Όλα τα χορευτικά είδη, από το breaking και το krumping μέχρι το popping, hip-hop και το waacking, είχαν την τιμητική τους στον φετινό διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος συνολικά 32 χορευτές, 16 στον προκριματικό της Αθήνας (14/04, Σύνταγμα) και 16 στον προκριματικό της Θεσσαλονίκης (04/05, άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου). Έτσι, η χθεσινή 16άδα του τελικού απαρτιζόταν από τους καλύτερους 8 της Αθήνας -Icler, Zoob, Virtuozo, Rekoz, Cut1, Lil Cli, Onel & Fuerza Negra- και αντίστοιχα από την καλύτερη 8άδα της Θεσσαλονίκης -Billy, Ειρήνη, Μαρία, Sitzi Kun, Dimas Dim, JohnWane, Haribo & Μαντώ.

Το στιλ, η εκφραστικότητα, τα moves, η φαντασία και η μουσικότητα ήταν αρκετά για να πάρει το dance floor φωτιά, με αποκορύφωμα τον μεγάλο τελικό γύρο όπου δύο δυνατοί εκπρόσωποι του breaking, Onel και Zoob, αναμετρήθηκαν για την πρωτιά. «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία το Red Bull Dance Your Style και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το επίπεδο των διαγωνιζομένων, οι οποίοι απέδειξαν ότι το street dance έχει μέλλον στη χώρα μας», σχολίασε αμέσως μετά τη νίκη του ο Onel.

Εκτός όμως από τον Onel, το μεγάλο νικητή της βραδιάς, ξεχώρισαν με τα απίθανα side acts τους, οι χορευτικές ομάδες Music Box και Dead Prez ενώ live on stage εμφανίστηκαν οι: 12os Pithikos, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, ΝΤΜ57 & Kareem Kalokoh (ATH Kids).

This entry was posted in MORE. Bookmark the permalink.

POST A COMMENT