The Thing About Greece: Ο Θέμης Λαμπρίδης μας εξηγεί πως έφτιαξε το πρώτο snowboarding ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα

Ντοκιμαντέρ για το snowboarding στην Ελλάδα;! Κι όμως! Ο Θέμης Λαμπρίδης το τόλμησε και το έκανε πραγματικότητα, φτιάχνοντας το πρώτο ever στο είδος του στα μέρη μας. Το The Thing About Greece συζητήθηκε πολύ, έκανε το θόρυβο που έπρεπε και το βασικότερο όλων είναι πως παρακίνησε κόσμο να ψαχτεί. Λίγο πριν προβληθεί ξανά στον Μικρόκοσμο, τα είπαμε με το mastermind πίσω από το concept.

Πως ήταν η αντίδραση του κόσμου που είδε το The Thing About Greece;
Σε γενικές γραμμές είχα πολύ καλό feedback από τη ταινία. Νομίζω ότι το κοινό που δεν έχει άμεση σχέση με το χιόνι και τα βουνά εντυπωσιάστηκε πολύ απο τα πλάνα στη Κρήτη και τον Όλυμπο, δύο σημεία που ίσως δεν περίμενες να δεις σε ταινία για το snowboard στην Ελλάδα.

Πώς πήρες την απόφαση να γυρίσεις το ντοκιμαντέρ;
Έμενα στη Νέα Ζηλανδία για ένα διάστημα και όταν αποφάσισα να επιστρέψω είχα την τύχη να βρεθώ με τον Γιώργο τον Ουζούνη στον Παρνασσό και τον Γεράσιμο Αβραμίδη στη Βασιλίτσα. Μου έδειξαν μερικά απο τα πιο όμορφα και απόμακρα σημεία των βουνών που αγαπάνε… και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Τότε κατάλαβα ότι εδώ υπάρχει ένας πρωταγωνιστής πολύ δυνατός, τα βουνά της Ελλάδας, και μαζί με την ενδιαφέρουσα ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας, γρήγορα πήρα την απόφαση να το κάνω ταινία.

1IMG_8321

Ήταν μεγάλες οι δυσκολίες που αντιμετώπισες στην πορεία;
Δυσκολίες υπήρχαν σίγουρα. Τον πρώτο χρόνο εκτός από τα λεφτά που έβαλα από την τσέπη μου, είχα όλη την ευθύνη για τα γυρίσματα, τις συνεντεύξεις, τα social media και την προώθηση. Αφού κατάφερα να μαζέψω κάποια βασικά χρήματα για τη δεύτερη σεζόν, και με πολύ βοήθεια από πολλούς καταφέραμε μαζί με τον Σπύρο τον Μπάντιο να τελειώσουμε όλα τα γυρίσματα και να βγάλουμε την ταινία σε χρόνο Ντε Τε.

Θα δούμε πολλά Shred Diaries;
Είναι 7 στο σύνολο.

1TheThingAboutGreece5

Έχεις ζήσει στο εξωτερικό; Πως είναι τα extreme sports σε σχέση με εδώ;
Στις χώρες που έχω ζήσει τα αθλήματα είναι εξελιγμένα γενικώς και μέσα σ’ αυτά πέφτουν και τα extreme sports. Εδώ βρίσκω ότι αν και υπάρχει η ίδια αγάπη για τα αθλήματα αυτά από τους αθλητές, δεν υπάρχει αρκετή στήριξη σε κρατικό επίπεδο ώστε να εξελιχθούν τα αθλάματα και οι αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπάρχουν πολλοί φανατικοί στην Ελλάδα με τα extreme sports;
Εννοείται ότι υπάρχουν. Όσοι είχα την τύχη να γνωρίσω είναι χαρακτήρες δυνατοί με πάθος και τρέλα για τα extreme sports. Κοινώς: ατομάρες!

1DSCF5510-2

Το κυνήγι για καλό χιόνι χρειάζεται μεγάλες θυσίες;
Απ’ ότι μας έδειξε φέτος ο χειμώνας, οπωσδήποτε ναι! Με πολύ κόπο και ιδρώτα ανεβήκαμε στον Σμόλικα κυνηγώντας έστω και μία καλή γραμμή, αλλά πήραμε τα… χεχε. Δε μας ευνόησε φέτος, αλλά πέρυσι ήταν μία πολύ διαφορετική εικόνα. Κάναμε στη Πάρνηθα και στη Κρήτη… αυτό τα λέει όλα πιστεύω.

Η στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από τα γυρίσματα;
Σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων γινόταν ότι να ναι… επικές στιγμές, δύσκολες, με άπειρο γέλιο (ειδικα με Μπάντιο), αλλά νομίζω η καθοριστική στιγμή ήταν τότε που είδαμε για πρώτη φορά το στεφάνι του Δία στον ‘Ολυμπο. Τότε κατάλαβα λίγο που ήμουν και τι είχαμε κάνει. Ήταν πραγματικά από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και είμαι σίγουρος ότι δε θα την ξεχάσω ποτέ.

1IMG_5625

Mπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου σπορ ή σου ζητάμε δύσκολα;
Καθόλου δύσκολο χε χε, το snowboard σίγουρα! Το άλλο μου πάθος είναι το χόκεϊ επί πάγου, το οποίο παίζω από πιτσιρικάς, αλλά το snowboard μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι πιο κοντά στη φύση και το εκτιμώ πολύ αυτό.

Έχεις κάποιο πλάνο για την επόμενη δουλειά σου;
Αφού μας μάρανε τόσο πολύ ο χειμώνας φέτος, είπαμε να κάνουμε και ένα προτζεκτάκι καλοκαιρινό, μπας και δούμε καμιά παραλία παραπάνω.

1IMG_3392

Back by popular demand! To The Thing About Greece πάει Μικρόκοσμο σε μία ειδική προβολή την Τετάρτη 13 Απριλίου σε μία βραδιά γεμάτη χιόνι, ρακί καλό φαγητό και φυσικά περιπέτεια! Ο καλύτερος αποχαιρετισμός στο χειμώνα που μας αφήνει!

TTAGASDoc_151126_02

TAGS: , , ,

POST A COMMENT