Συνεργασία ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ.Κ (HSSA) και Διεθνούς Ομοσπονδίας Surfing (ISA)

Σε συνέχεια της συγχώνευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας ( ΠΑΝ.Ε.Ο.Σ) και του Greek Surfing Association όπου πρόεκυψε ως νέο σχήμα η Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας και Κυματολίσθησης ( H.S.S.A) ,ανακοινώνουμε την έναρξη της επίσημης εκπροσώπησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Surfing (ISA) για όλη την Ελληνική επικράτεια κατ’ αποκλειστικότητα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Surfing (ISA) ιδρύθηκε το 1964 και είναι η μόνη αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή(Δ.Ο.Ε) ως η παγκόσμια διοικητική αρχή για το Ολυμπιακό άθλημα Surfing , το Stand Up Paddle (SUP) surfing και racing, καθώς και όλα τα αθλήματα σανίδας στο κύμα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Surfing (ISA) έχει 99 χώρες –μέλη και από τις 5 ηπείρους και είναι υπεύθυνη για τη ανάπτυξη των αθλημάτων της καθώς και τη διοργάνωση των παγκοσμίων πρωταθλημάτων ISA World Masters Surfing Championship, ISA World Stand Up Paddle Championship, Paddleboard, Long board, Body board, World Surfing Games, World Junior Surfing.

Η Πανελλήνια Ένωση Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας και Κυματολίσθησης (HSSA) αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη αρχή  όλων των αθλημάτων της ISA στην Ελλάδα , ιδρύθηκε το 2015 και αριθμεί πλέον των 100 ενεργών αθλητών – μελών. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη όλων των αθλημάτων της στην Ελληνική επικράτεια , η συνεργασία με εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τα αθλήματα της καθώς και η διοργάνωση του Ελληνικού κυπέλλου SUP. Για το 2017 η HSSA θα προχωρήσει στη διοργάνωση του 3ου Ελληνικού κυπέλλου SUP, στη διοργάνωση του 1ου Ελληνικού επίσημου αγώνα Surfing , στην προβολή και ανάπτυξη των αθλημάτων της καθώς και στην εκπαίδευση κριτών και εκπαιδευτών για τα αθλήματα της με τη καθοδήγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Surfing (ISA), σε συνέχεια των σεμιναρίων που έχει διοργανώσει η Greek Surfing Association ( GSA).

Πρέπει να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας , είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα επίσημα παγκόσμια πρωταθλήματα της ISA για το 2017. Έτσι λοιπόν η διαδικασία πρόκρισης Ελλήνων αθλητών για τις παγκόσμιες αυτές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω των δραστηριοτήτων της HSSA.

TAGS: , , ,

POST A COMMENT