Η Red Bull OG ξαναγράφει ιστορία, με τη νίκη της στο TI9!

Μετά την περσινή της νίκη στο τουρνουά Dota, η OG επέστρεψε στο The International και έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που το κατακτά δύο φορές.

Κάθε χρόνο σπάνε ρεκόρ στο The International. Από το TI3 και μετά, το prize pool όλο και μεγαλώνει έχοντας φτάσει να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των esports, τα views συνεχίζουν να αυξάνονται με κάθε διαγωνισμό και τα in-game στατιστικά ξεφεύγουν πραγματικά σε κάθε τουρνουά. Για πολλά χρόνια όμως υπήρχαν πολλά ρεκόρ που δεν είχαν σπάσει – και τώρα ήρθε η OG στο TI9, επικράτησε της Liquid στον τελικό και τα έσπασε όλα.

Από όλους τους νικητές του TI, καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να επιστρέψει στο διαγωνισμό την επόμενη χρονιά με το ίδιο ακριβώς ρόστερ και να φτάσει στους top 3, πόσο μάλλον να πάρει τη νίκη. Αυτό ακριβώς λοιπόν έκανε η OG. Μετά από τη νίκη έκπληξη στο TI8, επέστρεψε με το ίδιο line-up και έκανε άλλο ένα απίστευτο run για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο The International 9. Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει νίκη σε πολλαπλά TI.

Η OG κυριάρχησε σε κάθε stage του τουρνουά και έγινε διπλή πρωταθλήτρια σε ΤΙ. Πήρε την πρώτη θέση στο Group B και μετά συνέχισε επικρατώντας στο upper bracket, παίζοντας με ομάδες όπως οι Newbee, Evil Geniuses και η PSG.LGD στο lower bracket. Η στρατηγική carry IO τους έπιασε όλους στον ύπνο και ήταν σχεδόν αδύνατο για τις άλλες ομάδες να κερδίσουν. ‘Ηταν τόσο δυνατή αυτή η στρατηγική που οι ομάδες την έκαναν ban, κάτι που έκανε την OG να ακολουθήσει -και πάλι με επιτυχία- πιο παραδοσιακές στρατηγικές.

Πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο The International 2 για να βρούμε έναν πρωταθλητή που κατάφερε να φτάσει στον τελικό την επόμενη χρονιά. Η ομάδα αυτή ήταν η NaVi, που πήρε τη δεύτερη θέση μετά την ήττα της από την Invictus Gaming. Αντίθετα με την ΟG όμως, πήγε στο διαγωνισμό με διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με αυτό που είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά – ο Sergey Antononovich ‘ARS-ART’ Revin είχε αντικαταστήσει τον Ivan ‘Artstyle’ Antonov. Η NaVi έφτασε και στον τελικό του TI3, οπότε η OG θα πρέπει να επιστρέψει και του χρόνου αν θέλει να πιάσει και αυτό το ρεκόρ. Για μία ακόμα φορά όμως η NaVi έλαβε μέρος με διαφορετικό ρόστερ, κάνοντας το επίτευγμα της OG -και οι πέντε παίκτες που πήραν τη νίκη φέτος είχαν σηκώσει και το Aegis of Champions το 2018- ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Μετά τη NaVi, πολλοί πρωταθλητές του TI είχαν μέτριες αποδόσεις στην υπεράσπιση του τίτλου τους. Η νικήτρια ομάδα του TI2, Invictus Gaming, μπόρεσε να φτάσει μόλις στους top 6 στο TI3, ενώ οι νικήτρια του TI3, Alliance, κατάφερε να φτάσει μόλις στους top 12 στο TI4. Η νικήτρια του The International 4, Newbee, είχε ένα πολύ κακό TI5, τερματίζοντας στην τελευταία θέση.

Η πρωταθλήτρια που έκανε μια πιο σεβαστή πορεία στο TI ήταν η ομάδα Evil Geniuses, που κέρδισε το TI5. Και αυτή επέστρεψε με διαφορετικό ρόστερ -αφού έδιωξε τον Kurtis ‘Aui_2000’ Ling λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της στο TI5-, και πήρε την τρίτη θέση στο TI6. Η EG ήταν χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο δυνατές ομάδες στον κόσμο εκείνη την εποχή αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, δείχνοντας πόσο μεγάλο ήταν το achievement της OG.

Η νικήτρια του TI6, Wings, δεν είχε καν τη ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η ομάδα διαλύθηκε μετά τη νίκη της στο TI λόγω διαφορών που είχαν οι παίκτες μεταξύ τους. Αυτό την έκανε να είναι η πρώτη ομάδα και η μόνη μέχρι στιγμής, που δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο της καθώς και η πρώτη ομάδα που πήρε τη νίκη σε μία μόνο εμφάνισή της σε τουρνουά TI. Ποιος ξέρει, θα μπορούσε να ήταν αυτή η ομάδα που θα έπαιρνε πρώτη δύο φορές τον τίτλο.

H πρωταθλήτρια του TI7, Team Liquid, φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη ομάδα που θα έπαιρνε τον τίτλο δύο φορές, αλλά όχι back-to-back. Στο TI8 πήρε την τέταρτη θέση, αλλά στο TI9 ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας μέχρι και τον τελικό. Άλλη μία νίκη και θα ήταν αυτή που θα είχε δύο τίτλους στο TI, και όχι η OG. Και φυσικά φτάνουμε στην OG, νικήτρια του TI8 και TI9. Η πρώτη και η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει δύο TI και μάλιστα back-to-back. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι η καλύτερη απόδοση που έχουμε δει σε δύο συνεχόμενα TI και μπορείς να καταλάβεις από τις αντιδράσεις τους μετά τον τελικό πως είναι το καλύτερο ρόστερ που έχει περάσει από πολλαπλά TI μέχρι στιγμής.

Επέστρεψαν με ακριβώς τους ίδιους παίκτες και έδωσαν ένα απίστευτο σόου, επικρατώντας όλων των αντίπαλων ομάδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το ρόστερ έχει την καλύτερη πορεία που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε TI και ποιος ξέρει που θα φτάσει ακόμα. Σίγουρα δεν θα ήταν έκπληξη το να έρθουν του χρόνου και να τα ξαναπάνε το ίδιο καλά. Το ρεκόρ της NaVi μπορεί να είναι υπό απειλή από μια ομάδα που έχει κρατήσει τους παίκτες της σε όλα τα events. Είναι πραγματικά ένα απίστευτο run επιτυχιών στο TI και κάτι που μπορεί να μην καταφέρει να το φτάσει ξανά κανείς.

TAGS: , ,

POST A COMMENT