Οι 7 καλύτεροι… χοντροί surfers!

The bigger, the better λένε για τα κύματα οι surfers. Τι γίνεται όμως όταν οι ίδιοι κάνουν την ζυγαριά να τρομάζει στην ιδέα πως θα ανέβουν επάνω της; Όταν ο ωκεανός στέλνει παραπάνω έξτρα λίτρα νερού για να σηκώσει το “ειδικό” τους βάρος;
“Νο problem” θα σου πουν οι 7 παρακάτω surfers που δεν είπαν ποτέ “φτάνει, χόρτασα” στο τραπέζι. Μιλάμε για τις ξεχωριστές, “εύσωμες” περιπτώσεις που είχαν αποκλειστικά δική τους τεχνική όταν έπαιρναν την σανίδα και έψαχναν για τα καλύτερα κύματα. Και σίγουρα έδιναν και δίνουν το δικό τους χρώμα ανάμεσα στους πολλούς surfers.

Shawn Briley
Όνομα που διέπρεψε στα ’90s και στη θάλασσα αλλά και στην έντονη ζωή. Φαγητό, όπλα, στρίπερ, αλλά και πρωταθλητής στα βελάκια!

James “Chubby” Mitchell
Το peak του ήταν από τα μέσα των ’50s μέχρι τις αρχές των ’60s. Τρομερά δυνατός, είχε φτάσει μέχρι 180 κιλά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να είναι ένας εξαιρετικός surfer αλλά και να παίζει πολύ καλά το ukulele. Πέθανε το 1972 σε ηλικία μόλις 40 ετών.

Chubby_Mitchell

Mark “Occy” Occhilupo
Ξεκίνησε το 1983 ως rookie και στην αρχή όλα έμοιαζαν ιδανικά, ακόμα και η πιθανότητα να κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο. Τελικά λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του ήρθε η παρακμή με την είσοδο της νέας δεκαετίας. Έφτασε κι αυτός κάποια στιγμή τα 111 κιλά με την Billabong να μην τον χρησιμοποιεί πλέον σε διαφημίσεις. Πάντως στην συνέχεια συνήλθε, έχασε κιλά και κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 1999.

James “Jimbo” Pellegrine
Μιλάμε για κανονική ατραξιόν. Το να βλέπεις 174 κιλά να κάνουν surf είναι ένα θέαμα που δεν το ξεχνάς εύκολα. Δυστυχώς αμέτρητα ατυχή περιστατικά -μέχρι κεραυνός τον χτύπησε!- του άφησαν πολλά σημάδια, σωματικά και ψυχικά, με αποκορύφωμα το αυτοκινητιστικό ατύχημα όπου έχασε το αριστερό του χέρι.

Kekoa “Bam” Bacalso
Ο πιο εύσωμος surfer των τελευταίων ετών με διαφορά. Δεν έχει πρόβλημα να πιει 5 με 6 μπύρες το βράδι πριν τον αγώνα και να κάνει τη ζωή του δύσκολη γενικότερα. Σπόνσορες τον εγκατέλειψαν, δούλεψε παρκαδόρος για να τα βγάλει πέρα και έκανε προσπάθειες να επιστρέψει στο προσκήνιο. Δεν τα κατάφερε και πλέον κάνει τον… προπονητή.

Keoni “Cheeseburger” Nozaki
Το middle name τα λέει όλα έτσι δεν είναι; Ναι λατρεύει τα cheeseburgers και δεν λέει όχι σε πίτσες, αναψυκτικά, cookies και κέτσαπ. Ο Ιαπωνικής καταγωγής surfer μοιάζει με τον Kekoa, αλλά σε πιο μινιόν έκδοση.

Mick “Keg On Legs” Lowe
Με πολλές νίκες στο ενεργητικό του το στήθος του Mick Lowe ήταν αντικείμενο σχολιασμού επί μία δεκαετία, αλλά δεν τον ένοιαζε καθόλου αφού έκανε surf σε υψηλό επίπεδο κερδίζοντας πολλούς αγώνες.

Πηγή: surfeuropemag

TAGS: , ,

POST A COMMENT