Νέα σειρά Nike NBA City Edition με την αύρα των Notorious B.I.G. & Prince!

Η Nike σε συνεργασία με το NBA δημιούργησε τις City Edition εμφανίσεις φέρνοντας πιο κοντά τους fans στις αγαπημένες τους ομάδες. H προσέγγιση της Nike είναι απλή: αξιοποιούμε τα χαρακτηριστικά από την περιοχή της κάθε ομάδας ενσωματώνοντάς τα στο σχέδιο της εμφάνισης. Τα στοιχεία από τα οποία εμπνεύστηκε η ομάδα της Nike ήταν κάτι παραπάνω από απλά και καθημερινά. Αρχιτεκτονική, τοπία, διάσημα πρόσωπα αλλά και mottos μετατράπηκαν σε μοναδικά σχέδια πάνω στις φανέλες, δημιουργώντας έτσι μία νέα κουλτούρα, που ταυτίζεται με τις ομάδες του NBA.  Φέτος, οι City Edition εμφανίσεις επιστρέφουν με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες που συνδέουν την ομάδα με την πόλη της. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η έμπνευση των City Edition, που προέρχεται από τους fans και την κουλτούρα που έχουν διαμορφώσει.

NBA_CityEdition_Brooklyn_Group_

Η έμπνευση για τη Brooklyn Nets’ City Edition φανέλα είναι ο ράπερ Christopher Latore Wallace, ακα Notorious B.I.G. Η επιρροή του είναι εμφανής μέσα από τις λεπτομέρειες της φανέλας. Το σχέδιο με τα έντονα χρώματα υπογραμμίζει τη σχέση του Biggie με την κοινότητά του και το styling που τον ανέδειξε.

Η εμφάνιση της Minnesota Timberwolves είναι εμπνευσμένη από τον κορυφαίο καλλιτέχνη Prince. Η φανέλα “Purple Rain” έχει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τα outfits που φορούσε ο Prince στα μουσικά videos του. Συγκεκριμένα, στο δεξί ώμο της φανέλας, ένα μεταλλικό στοιχείο αποτελεί χαρακτηριστικό των κουμπιών που φορούσε ο Prince στα jackets του. Η γραφή της ομάδας στη φανέλα προσομοιάζει τη γραμματοσειρά του εξωφύλλου του Purple Rain Οι λευκές πινελιές πάνω στη φανέλα αναπαριστούν τις χαρακτηριστικές του μπλούζες με τα βολάν. Μέσα από την αριστερή πλευρά του shorts, μια εικόνα από ένα λαχούρι τιμά την Paisley Park Records, την πρώτη δισκογραφική εταιρεία του Prince.

NBA_City_Edition_OklahomaCity Thunder

Η Oklahoma City Thunder’s City Edition εμφάνιση τιμά την Ινδιάνικη φυλή στην Oklahoma με στοιχεία εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά εμβλήματά της. Τα γεωμετρικά σχέδια που συνθέτουν το μπροστινό κομμάτι της φανέλας αναπαριστούν ινδιάνικα σχέδια. Κρυμμένο μέσα στο shorts είναι ένα γραφικό σχέδιο χελώνας, σε κυκλικό σχήμα που συμβολίζει τη γη ενώ τα τέσσερα πόδια αντιπροσωπεύουν τις τέσσερις γωνίες του τροχού φαρμάκων που χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι. Το τιρκουάζ χρώμα της βάσης της φανέλας, ένα χρώμα που συμβολίζει τη φιλία κι έχει ιδιαίτερη σημασία για την περίοδο 2018-19: Τιρκουάζ είναι η εντέκατη επέτειος της πέτρας στην παράδοση των Ινδιάνων  και η περίοδος 2018-19 είναι η ενδέκατη για την ομάδα της Oklahoma.

Η ιστορία της Philadelphia έχει συνδεθεί με την αποφασιστικότητα και την εργατικότητα, στοιχεία που μπορεί κανείς να δει και στις λεπτομέρειες που έχει η 76ers City Edition φανέλα. Βασικό χρώμα είναι το ανθρακί, ενώ τα αχνά αστέρια θυμίζουν χαρτί από περγαμηνή, σημείο αναφοράς στη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Τα ονόματα της ομάδας  στο ύψος του στήθους εμφανίζονται μέσα από 13 αστέρια, εκπροσωπώντας τις 13 αποικίες.

Ήταν το 1977, όταν ανατέθηκε σ’ έναν διάσημο καλλιτέχνη να ζωγραφίσει το πάτωμα του MECCA Arena του Milwaukee ως ένα ξεχωριστό κομμάτι τέχνης. Ο αφηρημένος  συνδυασμός μπλε, κόκκινου, πράσινου και χρυσού είναι βασικό στοιχείο της Milwaukee 2018-19 City Edition εμφάνισης. Τα χρώματα της εμφάνισης αντικατοπτρίζουν τις αποχρώσεις της φυσικής χρωματικής παλέτας της περιοχής. Το μπλε αντιπροσωπεύει τη Λίμνη Μίτσιγκαν, το πράσινο το τοπίο της περιοχής και το χρυσό το ψευδώνυμο «Cream City» του Milwaukee.

NBA_City_Edition_Milwaukee_Jersey

Η εμφάνιση της Denver Nuggets περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό ουράνιο τόξο – αναφορά στα σχέδια του 1974, μίας από τις πιο πετυχημένες σεζόν της ιστορίας της ομάδας. Η λεπτομέρεια που έχει προστεθεί φέτος είναι οι λευκές γραμμές που συνοδεύουν το λογότυπο και συνδέονται με την αρχιτεκτονική της περιοχής. Η χρωματική παλέτα για την εμφάνιση της ομάδας Charlotte Hornets είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία της Βόρειας Καρολίνας. Ένα λογότυπο ασπίδας που κρύβεται μέσα στο shorts συνδέεται με την αφοσίωση της ομάδας και θυμίζει το λογότυπο της Air Jordan Flight.

Η ιδέα για το ανθρακί σχέδιο της εμφάνισης της Detroit Pistons με τις διπλές, κάθετες ρίγες προέρχεται από τα σιδερένια κτίρια της πόλης. Στην εμφάνιση της Chicago Bulls, είναι τυπωμένα στο πάνω κομμάτι της φανέλας τα τέσσερα αστέρια της σημαίας της πόλης του Chicago, ενώ το «Sweet Home» περιλαμβάνεται στο shorts και στη βάση της φανέλας. Η φανέλα της Orlando Magic περιλαμβάνει γαλαξιακά σχέδια που πλαισιώνουν το λογότυπο Orlando Magic σε όλο το πάνω μέρος της, σε μεταλλικό χρώμα. Τα πλαϊνά κομμάτια της εμφάνισης των Washington Wizards είναι εμπνευσμένα από τη μαρμάρινη όψη του μνημείου της πόλης, ενώ στη ζώνη των shorts εμφανίζεται η σημαία D.C. Η εμφάνιση της Miami Heat αποτελείται από ροζ και μπλε neon ρίγες, που συμβολίζουν τη μίξη του λατινοαμερικάνου πολιτισμού, ενώ το λογότυπο της ομάδας έχει αποτυπωθεί με μία πιο σύγχρονη ματιά.  Η χρωματική παλέτα της εμφάνισης της Phoenix Suns είναι εμπνευσμένη από τη δύση στην έρημο της Αριζόνα, ενώ το λογότυπο «Los Suns» βρίσκεται στο πάνω μέρος της φανέλας.

NBA_CityEdition_Brooklyn_ 2

Στις 9 Νοεμβρίου θα αποκαλυφθεί ολόκληρη η συλλογή εμφανίσεων Nike x NBA City Edition!

Για περισσότερες πληροφορίες: https://news.nike.com/news/nba-city-edition-uniforms-2018-19

TAGS: , , , ,

POST A COMMENT