Σε κανονική λειτουργιά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Οι εκτεταμένες χιονοπτώσεις που έπληξαν την χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα προκάλεσαν τεράστιες δυσκολίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις ακραία φαινόμενα. Μάλιστα, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, μία τεράστια χιονοστιβάδα έπληξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθούν μεγάλοι όγκοι χιονιού, σε μεγάλη έκταση, από την πλευρά της «Νεραιδόραχης-Στύγας» καταστρέφοντας τον πυλώνα του αναβατήρα «Στύγα» (υπ’ αριθμ. 5) και μια σειρά από συρματόσχοινα.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε, τέθηκε άμεσα ζήτημα ασφάλειας, οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ύστερα από εντατικές εργασίες, το Χιονοδρομικό είναι πλέον ανοικτό ξανά για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kalavrytanews.com, με τη συνδρομή Γάλλου ειδικού, έπεσαν όλα τα επικίνδυνα σημεία δημιουργίας χιονοστιβάδας με ελεγχόμενες καταρρίψεις και το προσωπικό του κέντρου εργάστηκε πυρετωδώς για να στρωθούν όλες οι πίστες και να δεχτεί με ασφάλεια το κοινό που ανυπομονεί. Η μόνη πίστα που δεν θα λειτουργήσει είναι αυτή της Στύγας που έχει το μεγάλο πρόβλημα.

Αναλυτικά από σήμερα 18/1 λειτουργούν:

Αναβατήρες (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες):
-Baby Lift: Ανοιχτός για χιονοδρομία, Ερμής: Ανοιχτός για χιονοδρομία, Ηρακλής: Κλειστός για χιονοδρομία, Αχιλλέας: Ανοιχτός για χιονοδρομία
-Δάφνη: Ανοιχτός για χιονοδρομία
-Θέτις: Ανοιχτός για χιονοδρομία
-Άρτεμις: Ανοιχτός για χιονοδρομία

Πίστες για χιονοδρομία:
-Baby Lift (Παιδική- Πράσινη), Λητώ (Πράσινη)
-Αρμονία (Πράσινη), Φαίδρα (Μπλε), Αριάδνη (Κόκκινη)
-Δανάη (Μπλε), Ισμήνη (Μπλε), Ειρήνη (Κόκκινη)
-Αντιγόνη (Μαύρη)
-Snowpark: Κλειστό

Πηγές: Kalavrytanews.com / zougla.gr 

TAGS: , , ,

POST A COMMENT