Δύο νέοι Έλληνες ιστιοπλόοι στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση ιστιοπλοΐας για νέα ταλέντα. Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Μαϊάμι, ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Foiling Generation σηκώνει πανιά για 32 ανερχόμενους ιστιοπλόους από 16 χώρες, οι οποίοι θα παρακολουθούνται στενά από κυνηγούς ταλέντων και επαγγελματίες προπονητές, προκειμένου να δοθεί η σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, δύο νέοι Έλληνες αθλητές, ο Δημήτρης Τάσσιος και Τέλης Αθανασόπουλος Υοgo καλούνται να αποδείξουν ότι το μέλλον τους ανήκει. Το ελληνικό πλήρωμα επιλέχθηκε από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη, στο πλαίσιο του #passtherudder, που διοργανώνουν από το 2017. Πρόκειται για ένα 3ήμερο workshop -το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στη γενέτειρα τους, τη Θεσσαλονίκη- για επιλεγμένους νέους ιστιοπλόους, προερχόμενους από διάφορες κατηγορίες σκαφών, με σκοπό την εξοικείωση τους με σκάφη catamaran (Formula18 & Tornado). Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

Red Bull Foiling Generation (2)

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες παρακολουθήσαν θεωρητικά sessions και βίωσαν την ιστιοπλοΐα σε πραγματικές συνθήκες, μέσω αγώνων προσομοίωσης. Το πλήρωμα των Τάσσιου και Αθανασόπουλου Yogo ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις και τελικά επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation στο Μαϊάμι. «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε οι πρώτοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε μια ανωτάτου επιπέδου διοργάνωση, όπως το Red Bull Foiling  Generation και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να φέρουμε ένα ακόμη μετάλλιο στη χώρα μας» δήλωσε ο Δημήτρης Τάσσιος. Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσει ο Κώστας Τριγκώνης.

Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Foiling Generation, αποτελούνται από πληρώματα 2 ατόμων και θα αγωνιστούν με το πρωτοποριακό Flying Phantom, ένα εξαιρετικό καταμαράν, που αγγίζει ταχύτητες έως και 40 μίλια/ώρα. Όλοι οι συμμετέχοντες, θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά και συμβουλές από τους ζωντανούς θρύλους, Hans-Peter Steinacher και Roman Hagara, από τους οποίους ξεκίνησε αυτή η διοργάνωση.

Στόχος τους είναι, μέσω του Red Bull Foiling Generation, είναι να «δώσουν φτερά» σε ταλαντούχους ιστιοπλόους ηλικίας 16-20 ετών και να τους εισάγουν στη φιλοσοφία και τον τρόπο διεξαγωγής του America‘s Cup. «Δημιουργήσαμε αυτή τη διοργάνωση, προκειμένου να δώσουμε σε ταλαντούχους νεαρούς ιστιοπλόους, τα απαραίτητα εφόδια για να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα. Γι’ αυτό επιλέξαμε το Flying Phantom, το οποίο είναι το ταχύτερο σκάφος της κατηγορίας του», υποστηρίζει ο Steinacher.

Tassios&AthanasopoulosYogo
Οι χώρες που συμμετέχουν στο Red Bull Foiling Generation World Final είναι:

Αργεντινή                Ολλανδία

Αυστρία                   Νέα Ζηλανδία

Βέλγιο                    Πορτογαλία

Γαλλία                     Ισπανία

Γερμανία                 Σουηδία

Ελλάδα                     Ελβετία

Ιταλία                     Ηνωμένο Βασίλειο

Ιαπωνία                  Η.Π.Α.

TAGS: , ,

POST A COMMENT