10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Red Bull X-Fighters

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το sold out event στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου που περιμένουν με κομμένη την ανάσα χιλιάδες fans στη χώρα μας και εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνουμε 10 tips για το εστί Red Bull X-Fighters!

* To Red Bull X-Fighters είναι freestyle motocross (FMX) αγώνες, ένα concept που γεννήθηκε από την Red Bull.

* Το πρώτο event έγινε το 2001 σε αρένα ταυρομαχιών στην Βαλένθια. Σε ανάλογα μέρη έχουν γίνει αγώνες στην Μαδρίτη και στο Μεξικό.

* Τα πιο ιστορικά μνημεία στα οποία έχουν στηθεί αγώνες είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας και η Κόκκινη Πλατεία στην Μόσχα.

* Οι προηγούμενοι νικητές των world tour είναι οι: Travis Pastrana (2007), Mat Rebeaud (2008), Nate Adams (2009), Nate Adams (2010), Dany Torres (2011), Levi Sherwood (2012), Thomas Pages (2013), Josh Sheehan (2014)

* Ο Nate Adams ξεχωρίζει στα world tour, αφού μετράει δύο (2009-2010). Ο Danny Torres έχει συγκεντρώσει 2205 πόντους όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενος, τους περισσότερους συνολικά από κάθε άλλον. Επίσης έχει και τους περισσότερους τελικούς, συνολικά 11. Τους πιο πολλούς σε μία χρονιά έχει συγκεντρώσει ο Mat Rebeaud, με 465.

* Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς. Η αρχή της σεζόν έγινε στο Μεξικό με τον Αυστραλό Clinton Moore να κάνει την έκπληξη και να κερδίζει.

* Ο αγώνας στην Αθήνα αναμένεται να είναι ένας από τους πιο επικούς αφού ανάμεσα στους 12 riders συμμετέχουν 8 πρώην Red Bull-Fighters νικητές! 

* H πίστα στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου χρειάστηκε 3 εβδομάδες για να φτιαχτεί. Διαθέτει ένα σετ-ρεκόρ με τρία Kickers, τρία Super Kickers, δύο Dirt Jumps και τρία Quarter Pipes.

* Περίπου 12.500 κυβικά μέτρα γης μετακινήθηκαν για φτιαχτεί η πίστα βαθιά μέσα στο λατομείο που έχει διαστάσεις 230 επί 350 μέτρα και 80 μέτρα βάθος.

* Το Red Bull X-Fighters World Tour 2015 θα έχει πέντε σταθμούς. Ξεκίνησε από το Μεξικό, συνεχίζει στην Αθήνα και θα μεταφερθεί στην Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα πάει στη Νότια Αφρική, ενώ θα ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

TAGS: , , , ,

One Response to 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Red Bull X-Fighters

  1. Pingback: Red Bull X-Fighters: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

POST A COMMENT