Ο θρυλος του σκέιτμπορντ, Nyjah Huston, υπογράφει τα νέα παπούτσια SB της Nike

Η Nike σε συνεργασία με το παιδί-θαύμα του σκέιτμπορντ, Nyjah Huston μάς συστήνουν τα νέα SB παπούτσια που εξισορροπούν τις ανάγκες των skateboarders ανάμεσα στο γρήγορο και στο αργό φρενάρισμα.

Ο Nujah Huston, που έχει αναδειχθεί πέντε φορές πρωταθλητής στο Street League, μάς εξηγεί γιατί αυτό το χαρακτηριστικό είναι τόσο σημαντικό και πώς στη διαδικασία σχεδιασμού του Nike SB ανακαλύφθηκε το βέλτιστο όριο ανάμεσα στο γρήγορο και στο αργό φρενάρισμα.

«Ήμουν περίπου 5 χρονών όταν ανέβηκα σε σκέιτμπορντ για πρώτη φορά. Από τότε, μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν το άμεσο φρενάρισμα και η διάρκεια ζωής του, γιατί μου αρέσει να κάνω μεγάλη χρήση των παπουτσιών του σκέιτμπορντ. Το μπροστινό μέρος πρέπει να είναι λεπτό και να αγκαλιάζει το πόδι για καλύτερη επαφή με αυτό αλλά και με το σκέιτμπορντ. Θέλεις να νιώθεις ότι παπούτσια σου, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να έχουν καλή επαφή με το σκέιτμπορντ και να διατηρούν τη δυνατότητα για γρήγορες στροφές.

Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν το άμεσο φρενάρισμα και η διάρκεια ζωής, γιατί μου αρέσει να κάνω μεγάλη χρήση των παπουτσιών του σκέιτμπορντ. Το μπροστινό μέρος έπρεπε να είναι λεπτό και να αγκαλιάζει το πόδι για καλύτερη επαφή με αυτό αλλά και με το σκέιτμπορντ. Θέλεις να νιώθεις ότι τα παπούτσια σου είναι ‘φορεμένα’ αλλά ταυτόχρονα έχουν καλή επαφή με το σκέιτμπορντ και διατηρούν τη δυνατότητα για γρήγορες στροφές. Κανείς δεν θέλει πια ένα άκαμπτο, χοντρό και φουσκωτό παπούτσι.»

Η καινοτομία του νέου SB Nike είναι η προσθήκη καουτσούκ για το επάνω μέρος, το οποίο είναι πολύ ανθεκτικό αλλά ταυτόχονα λεπτό, και άρα σε μόλις 1-2 μέρες παίρνει το σχήμα του ποδιού. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη στο νέο μοντέλο, γιατί παρόλο που είναι πολύ λεπτό έχει πολύ καλή απόδοση και μεγάλη αντοχή, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ άνετο.

Δείτε το film για το σχεδιασμό του νέου Nike SB Nyjah:

This entry was posted in DOTWEAR. Bookmark the permalink.

POST A COMMENT