Απόλυτα επιτυχημένο το “Patmos Revelation”

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού Patmos Revelation”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιερό νησί των Δωδεκανήσων μεταξύ 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017. Ο Δήμος Πάτμου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η εταιρεία Active Media συνεργάστηκαν άψογα με εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο φάνηκε από τις συμμετοχές, αλλά και από τα θετικά σχόλια συμμετεχόντων και κατοίκων του νησιού.

Πάνω από 200 αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι από 9 χώρες (Αγγλία, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) επισκέφθηκαν την Πάτμο για να ζήσουν την εμπειρία με απόλυτη ασφάλεια στα νερά του Αιγαίου, αλλά και στις μοναδικές διαδρομές, οι οποίες πέρασαν από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως).

Το πρόγραμμα του “Patmos Revelation” ξεκίνησε την Παρασκευή (30/6) με τη δράση του KidsAthletics υπό τις οδηγίες του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή, Περικλή Ιακωβάκη, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου, παρουσία παιδιών, τα οποία αθλήθηκαν μαθαίνοντας ταυτόχρονα πολλά μυστικά του στίβου. Η ενέργεια έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Από την κολύμβηση του Patmos Revelation στον κόλπο Γροίκου (photo by Elias Lefas)

Από την κολύμβηση του Patmos Revelation στον κόλπο Γροίκου (photo by Elias Lefas)

Η 2η μέρα των αγώνων ήταν το Σάββατο (1/7), η οποία αφορούσε την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, που πραγματοποιήθηκε στον κόλπο του Γροίκου (απόσταση 1 μιλίου/1,6χλμ). Η κολυμβητική διαδρομή σχεδιάστηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό κολύμβησης, Νίκο Γέμελο, ενώ την ασφάλεια των αθλητών είχε αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol. Ο αγώνας κολύμβησης πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη.

Πέρασμα των δρομέων του Patmos Revelation από την Χώρα (photo by Elias Lefas)

Πέρασμα των δρομέων του Patmos Revelation από την Χώρα (photo by Elias Lefas)

Η 3η μέρα των αγώνων ήταν η Κυριακή (2/7), στην οποία διεξήχθησαν οι αγώνες τρεξίματος 15χλμ., 5χλμ. και 1 χλμ. (για παιδιά) που είχαν αφετηρία τη Σκάλα. Όλες τις διαδρομές επιμελήθηκε και σχεδίασε ο κορυφαίος στο είδος του διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Η διαδρομή των 15χλμ. χαρακτηρίστηκε με βαθμό δυσκολίας Μαραθωνίου, λόγω του ανηφορικού δρόμου, από ειδικούς αλλά και από έμπειρους δρομείς που έλαβαν μέρος. Νικητής του αγώνα των 15χλμ ήταν ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, με χρόνο 01:01:34 που είχε κερδίσει και τον μαραθώνιο της Ρόδου.

Η Γιούλικα Σκαφιδά στην διαδρομή των 15χλμ του Patmos Revelation (photo by Elias Lefas)

Η Γιούλικα Σκαφιδά στην διαδρομή των 15χλμ του Patmos Revelation (photo by Elias Lefas)

Στο ακόλουθο link μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα από τις διαδρομές των 15χλμ και 5χλμ: http://www.myrace.gr/event/135/results.html

TAGS: ,

POST A COMMENT